2010. március 5., péntek

Ausztrália mégis enged a melegjogok területén...


Elemzők szerint a kollégái nyomására teszi majd meg leginkább, és nem annyira a 25 000 összegyűjtött aláírás miatt, amiben arra kérik a mindenkori kormányzatot, hogy jogi és gazdasági értelemben is kapjanak meg minden olyan jogot az azonos nemű párok, mint a társadalom heteroszexuális tagjai. A liberális John Howard miniszterelnök tegnap a Sydney Morning Herald-nak nyilatkozva, először mondta ki, hogy "...engednünk kell a melegjogok területén közvetített kéréseknek..."
Továbbá említést tesz arról, hogy nagy meglepetést okozott számára az, hogy rengeteg e-mailben érkezett felszólítás személyének címezve, nem máshonnan, mint az Evangélikus keresztény csoportoktól, akik arra figyelmeztetik, hogy nagyon sok tennivalója akad az egyenlőség terén. Összesen 58 törvényt kell módosítani a kenguruk földjén, annak érdekében, hogy az egyenlő bánásmód megvalósuljon az ausztráliában élő melegek és leszbikusok életében is.
A helyi LMBT szervezetek kitörő örömmel fogadták a bejelentést, ám már este hidegzuhanyként érte őket a szóvivő bejelentése, miszerint: "A miniszterelnök Úr valóban foglalkozni kíván az említett kérdésekkel, és ezeket a megfelelő munkacsoportok már a nap folyamán napirendre tűzték az elkövetkezendő hetekre. Azonban az azonosneműek házasságát nem tárgyalják, erre egy későbbi időpontban térnek vissza, hiszen így is több törvényt kell módosítani, mint bármikor országunk történelmében." - eddig a nilatkozat.

Nincsenek megjegyzések: